Open Trip Labuan Bajo Komodo Open Trip 3H2M. Promo untuk Open Trip Labuan Bajo cuma Rp. 2.250.000 untuk periode booking sampai akhir tahun 2020 dan keberangkatan Open Trip Komodo sampai Agustus 2021. Trip Labuan Bajo

Talk To An Adventures Expert

Open Trip Sailing Komodo Labuan Bajo 3H2M

From: Rp2,250,000.00

open trip Komodo 3h2M Labuan Bajo 2020

Open Trip Labuan Bajo Sailing Komodo 3H2M akhirnya kembali dibuka mulai 15 Agustus 2020 besok! Promo Open Trip Komodo sekarang adalah Rp. 2.250.000 / pax tanpa syarat apapun dan keberangkatan sudah normal setiap minggunya dari hari Jumat – Minggu. Jadi, kalau kamu berangkat trip komodo labuan bajo sendiri pun bisa mendapatkan harga promo dan jaminan pasti berangkat. Selama Trip Komodo Labuan Bajo pada masa pandemi ini kita harus mengikuti protokol kesehatan dari pemerintah. Yangmana para wisatawan diharuskan membawa surat Rapid Test dengan hasil Non Reaktif, membawa masker dan hand sanitizer atau selalu mencuci tangan dengan sabun. Segera daftar sekarang juga. Kapan lagi Trip Sailing Komodo Labuan Bajo dengan harga murah. Open Trip Sailing Komodo ini adalah paket wisata unggulan dari Salam Ransel, mungkin juga di Indonesia. Selama sailing komodo nanti, kamu akan diajak untuk berlayar di kepulauan Komodo yang sangat indah, melihat binatang purba Komodo di habitat aslinya secara langsung. Dalam open trip komodo 3 hari 2 malam, kita akan hidup di kapal, dalam artian untuk kebutuhan seperti makan, minum dan tidur pun akan kita lakukan di kapal yang akan kita sewa selama 3 hari 2 malam nanti. Pengalaman yang sangat seru pastinya selama hidupmu. Aktivitas yang akan kita lakukan saat trip komodo adalah snorkeling, treking dan pastinya melihat Komodo itu sendiri. Snorkleing di Taman Nasional Komodo menurut kami sangat keren. Ya, ada spot manta point di Taman Nasional Komodo yang mana apabila kita beruntung, kita bisa melihat ikan pari manta yang berukuran cukup besar dan akan berenang di permukaan laut. Kita pun bisa berenang bersamanya, namun harus mengikuti instruksi dari pemandu ya, Karena spot manta point ini cukup berarus. Selain ikan pari manta pastinya ketika snorkeling nanti kamu akan melihat terumbu karang, ikan-ikan dan juga kadang penyu. Untuk aktivitas treking nya sendiri, kita akan bangun pagi dan menuju puncak di Pulau padar untuk menikmati matahari terbit. Sangat menakjubkan ketika matahari terbit ada pulau-pulau, lautan dan kapal yang berjejer di kepulauan Pulau Padar. Tunggu apa lagi, segera join open trip komodo bareng salam ransel. Harga open trip komodo murah dan yang kamu dapatkan akan maksimal. Sampai ketemu di Labuan Bajo dan Open Trip Komodo.

GALLERY open trip Komodo 3H2M LAbuan Bajo

Inclusion and Exclusion Open Trip Komodo

ITInErARY open trip komodo 3h2m

Day 1 (Labuan Bajo – Pulau Kelor – Pulau Rinca – Pulau Kalong)

  • SAILING KOMODO. Peserta akan dijemput di hotel atau Bandara antara pukul 09:00 – 10:00 dan menuju pelabuhan dengan semua barang bawaan untuk memulai perjalanan laut kita.
  • Pulau Kelor. Perjalanan pertama kita untuk Sailing Trip Komodo adalah menuju Pulau Kelor, jarak dari Labuan Bajo kurang lebih sekitar 40 menit. Setibanya di Pulau Kelor, kita akan hiking ke bukitnya yang akan kita tempuh sekitar 10 menit untuk sampai puncak. Kamu juga bisa enjoy di Pantai Pulau Kelor.
  • Pulau Manjarite. Jarak dari Kelor menuju Pulau Manjarite sangat dekat, hanya sekitar 10 menit saja kita sudah sampai di Pulau Manjarite dan kita akan snorkeling disini. 
  • Pulau Kalong. Biasanya, Pulau Kalong adalah tujuan terakhir di hari pertaama Sailing Trip Komodo. Kita akan disuguhi pemandangan binatang Kalong/Kelelawar yang akan terbang ketika matahari terbenam dari pohon bakau yang ada di tengah laut.

Kapal akan bermalam di sekitar Pulau Rinca atau langsung merapat ke Pulau Padar (tergantung cuaca)
Makan Siang : 12:00-14:00 | Makan Malam : 19:00 – 21:00

Day 2 (Pulau Padar – Pink Beach – Pulau Komodo – Manta Point – Taka Makasar)

  • Pulau Padar. Morning Call 05:00. Persiapan menuju Hiking ke Puncak Pulau Padar. Perjalanan menuju Puncak Padar hanya membutuhkan waktu sekitar 40 menit saja. Trek sudah ada anak tangga, jadi cukup terbantu dan jalan santai. Enjoy dan Foto-foto di Padar.
  • Pink Beach / Long Beach. Perjalanan selanjutnya kita akan mengunjungi Pink Beach. Disini kita akan menikmati pantai dengan pasir pink dan air yang sangat jernih.
  • Pulau Komodo. Waktu yang kita tunggu-tunggu untuk melihat Binatang Komodo di habitat aslinya secara langsung. Selama di Kawasan Pulau Komodo, semua peserta diharapkan mematuhi peraturan yang ada di Pulau Komodo dan tidak boleh berpencar dari group dan Ranger Komodo.
  • Manta Point. Jika kita beruntung, maka kita bisa melihat Ikan Pari Manta dari atas kapal dan juga berenang bersama Manta. Saat di Manta Point, disarankan agar mengikuti arahan dari tour guide. Dikarenakan arus disini kencang, maka semua peserta disarankan berenang menggunakan pelampung.
  • Takka Makasar. Tidak jauh dari Manta Point, di Taka Makasar kita akan bersantai dan bermain air juga befoto. Takka Makasar ini adalah gundukan pasir yang timbul di atas lautan.

Kapal akan bermalam di perairan Pulau Komodo
Makan Pagi : 07:00-09:00 | Makan Siang : 12:00-14:00 | Makan Malam : 19:00 – 21:00

Day 3 (Pulau Sebayur / Pulau Kanawa – Labuan Bajo)

  • Bangun Pagi, Sarapan.
  • Untuk hari ke-3 Sailing Trip Komodo Labuan Bajo ini akan menyesuaikan penerbangan dari peserta. Kami sudah menyarankan untuk penerbangan diatas jam 12 siang.
  • Pualu Siaba. Pulau Siaba adalah salah satu spot snorkeling favorit di Kepulauan Komodo. Bisa juga kita sebut sebagai turtle point, karena cukup banyak penyu yang ada disini.
  • Pulau Kanawa. Spot terakhir untuk Sailing Trip Komodo Labuan Bajo ini kita akan mengunjungi salah satu Pulau tersebut. Semuanya kita bisa snorkeling dan berfoto juga di dermaga kayunya.
  • Labuan Bajo. Peserta akan diantar menuju Souvenir shop dan akan di Drop ke Bandara Komodo, Labuan Bajo. TRIP SELESAI

Makan Pagi : 07:00 – 09:00 | Makan Siang : 11:00 – 13:00

NOTES

  • Untuk Kapal yang akan kita pakai adalah Kapal Standard Wisata yang sudah lengkap dengan Kamar Full AC, Ruang Makan, Toilet, Dapur dan Tempat Santai. (bias ditanyakan saat pendaftaran)
  • Harap dipersiapkan kondisi tubuh yang maksimal. Karena trip ini lengkap dengan wisata alam.
  • Bawalah obat pribadi, Sunblock Spf 80+, Topi.
  • Sandal /Sepatu tracking sangat membantu
  • Selama di kawasan Komodo Area (Pulau Rinca dan Pulau Komodo) harus mengikuti instruksi dari Ranger / Pawang Komodo
  • Selama di Manta Point, harus mengikuti instruksi dari Guide
  • Saat berenang di Manta, biasanya tubuh terasa gatal, karena terkena Plankton maupun ubur-ubur kecil. Tidak perlu khawatir, cukup dikasih dengan Minyak Kayu atau cuka akan sembuh dengan sendirinya.
  • Ada beberapa spot Treking selama di Komodo, antara lain Pulau Rinca, Pulau Padar, Gili Lawa atau di Pulau Kelor. Dipersiapkan lagi jika akan ke tempat ini.
  • Snorkeling bisa di Pulau Kanawa, Manta Point, Takka Makasar, Pink Beach, atau di Gili Lawa (optional)
  • Kartu GSM Internet selama di Flores hanya Telkomsel
  • Drybag lebih membantu saat kita sedang Trip Komodo, karena menjaga barang bawaan terlindung dari air laut.
  • Apabila terjadi cuaca buruk saat perjalanan selama trip, kita akan memutuskan secara bersama dan adil untuk mengatasinya. SALAMRANSEL akan mengutamakan “safety first” dalam trip ini.

  1. Erwan Priyadi

    Great Experience with salamransel at Labuan Bajo, Pink Beach, Badar island, Komodo Island & Sailing with their boat… Awesome

  2. Widi Yastuti

    Terbaik banget deh Salam Ransel, 3 hari 2 malam kami di layanin dengan sangat baik oleh Ipang & Baco dan crew lainnya. Pokoknya SALAM RANSEL OK BANGET !!!

  3. Michelle Rhodes

    Went on a trip with Salam Ransel around the Komodo Islands back in October and it was one of the best adventure in our lifetime!! Booked the private boat for the 6 of us and everything were well prepared! We even got such an amazing media footage. Salmon was a great photographer & guide! We were really taken care of! And the food was also very delicious!! Thank you so much!!! Definitely looking forward to our next trip with Salam Ransel! ❤️

  4. Masturah Jamil

    Lovely crew of Lareno and awesome guide! Communication was easy! Just let them know what you want and budget, they will help to to fix it! Definitely is a must to book a trip from Salamransel!

  5. Sahara Hertzke

    Communication was so easy, they organized everything so well until we got to the boat. The service, staff, the boat, the entire trip was amazing, well-organized, clean and something I would recommend to everyone! I will definitely do trips with Salam Ransel again! Great team!!

  6. Anastasia Paramita

    I went for Komodo trip and it was amazing. Salam ransel arranged everything from A to Z of our stay there, everything was easy and great. Great documentation provided as well with go pro and drone, I’ll absolutely contact Salam ransel again for my next destination

  7. DamaraDamara Oktariansya

    I had a GREAT time with salamransel on my trip exploring Labuan Bajo 3 weeks ago (and I still can’t stop thinking about it!) The itinerary and activity is perfect and I enjoy every single minute of it. The boat me and my friends stay in is amazing with lots of chill and relaxing spot to relax or sunbathe or just to hangout with my friends. The food they serve is good and I really like it. Bang Ovela & Salmon are really friendly and me and my friends had a good time with them. Hands down one of the best vacation I’ve ever had!

  8. Dewi Latifah

    Fun trip, everything is well prepared, definitely would recommend this to everyone!! Thank you for taking care of us and make our trip full of excitement 😊😊 You guys are awesome!

  9. Vicky Antoni

    Saya pernah pakai tour guide, tapi Salam Ransel adalah yang terbaik, semua crew sangat baik dan ramah, bisa diajak fun bareng, amazing experience! Thank you Salam Ransel! Can’t wait for another trip 🙌🏻 (Translated by Google) I have used a tour guide, but Salam Salam is the best, all the crew are very kind and friendly, can be invited to have fun together, amazing experience! Thank you Greetings Backpack! Can’t wait for another trip 🙌🏻

  10. Vania Bertha

    I had private trip with Salam Ransel to Labuan Bajo this September. And definitely i can say, this is the best trip i ever had. They arrange our trip very well, start from picked us up until dropped us to airport, everything perfect! It was so fun and so memorable <3 Can't wait to have another trip with Salam Ransel

  11. Rena Gracia

    Really glad that we went on our 3D2N trip to Labuan Bajo with Salam Ransel. The boat was convenient (cheers to the upgrades!) guides were helpful (shoutout to bang Zaim and Sigit) and skillful, itinerary was managed well, and all the food was the 5-star. Totally recommended!

  12. Margaretha Yuanita

    2nd time trip bareng salam ransel! selalu puaasss.. bener2 thoughtful bgt arrange itinerary yg bisa di sesuain sama maunya kita.. walaupun trip sumba kali ini ga di guide sama mas ovel, tapi mas ovel delegasiin supir & tour guide yang super asik dan berpengalaman! can’t wait utk trip ke sumba timur lagi pake salam ransel! thank you salam ransel!

  13. Rara wr

    three times joined the trip with salam ransel, none of it was disappointing. super duper recommended, shout out to the owner MAS OVELAAAAA

  14. Bella Priscilla

    Thankyou Salamransel, trip ke Bajo/Komodo 3D2N nya seru banget. Guide nya (Pipin) ramah, informatif, helpful dan jago dokumentasinya! Makanan dan minumannya sangat memadai dan enak. Crew kapal nya baik semua. Kapal yg digunakan juga ok, ga ada masalah kecuali air untuk mandinya keluarnya kecil (tapi masih cukup kok). Overall luar biasa dari segi harga dan service yang diterima, outstanding! (Translated by Google) Thankyou Salamransel, trip to Bajo / Komodo 3D2N really exciting. His guide (Pipin) is friendly, informative, helpful and good at documentation! Food and drink is very adequate and tasty. Her ship crew is all good. Ship used also ok, ga no problem except the water for the bath small discharge (but still enough kok). Overall extraordinary in terms of price and service received, outstanding!

  15. Phi Phi

    One of the best trips I had! We had the chance to witness one of the most beautiful places in Indonesia all thanks to Salam Ransel! Thank you Kak Oval for liaising with ship crew, planning for us to get the best moments in each place (sunset at Pulau Padar and Gili Laws) and bringing us to a secluded and prettiest pink beach. Food was yummy onboard too! Not only Salam Ransel will be your guide, he takes beautiful pictures too. Will definitely engage Salam Ransel for next adventure to Sumba or Raja Ampat. Thanks again kak Oval and crew!

  16. Nenitri Meirina

    Best travel companion ever! Kita kek jalan bareng best buddy. Bukan kek jalan sama travel pada umumnya. I recommend them to all my friends! My best Komodo trip & my Precious Sumba trip will always be linger! Many thanks for the greatest moment Salamransel! ❤️

  17. Jonathan Pey

    Our next trip to sumba will organize by salam ransel. It will be our 3rd trip with them after komodo and rajaampat trip. Ovela and Asti are a best tripmates, never doubt to always join salamransel.

  18. Lena Kaeng

    My all time favorite travel companion. Every time I thought about traveling to parts in Eastern Indonesia (my fav destinations) I always checked with them if they have schedules. We have been together in Komodo Islands, Flores, north and south Raja Ampat, and Sumba. They are Professional and friendly, they’ve got good cameras and drone. Well done Ovela & Asti.

  19. Richard Salim

    Nice food, nice trip, guidenya ramah dan expert, foto2nya keren, top lah. Buat yg mau tour ke labuan bajo, very recommended!

  20. Lissa Indahyani

    Me and my friends wanted to go to labuan bajo and i choose ‘salam ransel’ to accompany us! dont need to worry about anything because they prepared everything cleary for the trip. they picked us from airport and started to sail. the crews are very friendly, and the food was delicious [never feel hungry because they keep feeding us]. Strangers before but now we become a family! Thanks Salam Ransel for making my dream comes true to visit labuan bajo 🙏 Looking forward for our next trip! (Raja Ampat maybe?)😂 If you’re looking for a trip, i highly recommend you Salam Ransel! Can i give more than 5 stars?😜

  21. Jocelin Nataseputra

    Being tempted to visit Padar, me and my friend searched for an open trip experience and luckily bumped to Salam Ransel IG. Quick and helpful responses from the first inquiry convinced us to book Komodo trip for 4d3n. Best decision ever to see and explore Flores for the first time with a limited time like us. Superb and professional service from Salam Ransel! They organised and documented the entire trip for 3 days on boat trip for us include Indonesian home-made meals – prepared daily on board by cabin crew. (We miss ya, Faisal!). The itinerary were matched to our convenience and safety. We were not able to see Manta ray due to the current and strong wind, so we went to Taka Makasar instead for fun. Our guides were fun, responsible and treated us like family with lotssssss of patience. Being on a trip with a chatty group was never easy. We asked too much :p We were taken good care of from day 1 to the last minute back to airport. I actually left my heart in Labuan Bajo because of this experience. I would definitely recommend trip with Salam Ransel to anyone who would like to explore Komodo Island / Flores or much more of the eastern part of Indonesia has to offer! Thank you Mas Ovel, Riswan and cabin crew for the amazing experience. Matur suwun sanget!

  22. Ivanta Design

    We went sailing on Komodo trip for 4D3N. The trip was really incredible. The sailing crews and tour guide were very helpful and friendly. We got plenty of food on the boat and it was pretty good too. I will definitely recommend salam ransel to others

  23. Nadia Davita

    Salam ransel kece! perjalanan 4 hari 3 malam yang menyenangkan dan worth it. recomended! haruss dicoba 🙂

  24. Tania Gandasutedja

    We went on the 4D3N Komodo trip and it was excellent. The crews were really friendly and helpful, especially during hiking. The food was also great as well, didn’t know that we could have such good food in the boat. We indeed had a pleasant trip and definitely recommend salam ransel to others

  25. Levina Salim

    Indeed 5 star quality! We have a Komodo Trip for 4 days and OMG their services are INCREDIBLE! They are accomodating to every single requests and truly helpful when we go hiking. They also take the best photos. It is a great trip and they make it perfect. I will definitely use their service again to explore Indonesia. Thank you SalamRansel!!

  26. Qish Majid

    The best adventure ever !!!! Very organize. Crews are friendly and the food sedappppp !!!! Thank you kerna mendukung aku turun dari Pulau Padar ! Hahahah Top notch service !

  27. Yohan Tanuwijaya

    I join trip Sailing Komodo 9-12 March’17, it’s great and so much fun to travel with Salam Ransel. You just need to come to meeting point and the rest will be managed by Salam Ransel. Good itinerary, clean boat, good food, extraordinary tour guide, great photo documentation. Recommended tour and travel if you want to explore east of Indonesia. Sukses terus mas Ovel!

  28. Martha A

    You can tell when someone put their heart and passion into their work. Salam ransel is one of them. Well done, team 😉

  29. Daisy Fabrina

    We travel with a group of 7, we received great service from start to finish from our guide. He is very accomodating to all of our special requests and kindly helped us take quite a few photos and videos throughout the trip. Friendly staffs on board too, making our stay even more memorable. Top notch quality, we highly recommended their service to everyone we know.

  30. Belda Zulaina

    Mengesankan, saya dan suami sangat merekomendasikan SALAM RANSEL sebagai pilihan trip nasional terbaik, Pelayanan yang diberikan diluar ekspektasi kami, dan juga pemandunya yg ramah.. Jangan ragu dengan SALAM RANSEL, Salam My Trip, My Adventure -AB (Translated by Google) Impressively, my husband and I highly recommend SALAM RANSEL as the best national trip choice, The services provided are beyond our expectations, and also the friendly guides … Do not hesitate with SALAM BACKPACK, Regards My Trip, My Adventure -AB

  31. Angela Aryanto

    Itinerary was great, with great n helpful guide too! Food tasted great too!

  32. Fattah Mirza

    A very well organised Tour and Travel. Awesome itinerary and services. Can’t wait for the next trip with them.

  33. Tity Hasibuan

    Trusted trip organizer! Good job!

Tambahkan ulasan

× Chat me!